Naisosasto

Naantalin VPK:n naisosasto on virallisesti perustettu 25.2.1951 silloisen palopäällikkö Reino Karuksen aloitteesta. Tuolloin perustettu naisosasto on yksi Suomen vanhimmista. Perustamiskokoukseen osallistui kaiken kaikkiaan 29 palokuntanaista. Alkuaikojen toiminta käsitti enimmäkseen arpajaisia ja myyjäisiä, joista saaduilla varoilla hankittiin mm. astioita käytettäväksi erilaisiin kahvitustilaisuuksiin sekä leiri- ja kilpailumuonituksiin.
Toiminta on noudattanut samaa linjaa myöhemminkin, mutta sukkien kutomisesta on luovuttu jo 1980-luvulla. Yhteistyö on voimaa ja yksi tärkeimmistä pyrkimyksistämme onkin nuoriso- ja hälytysosaston tukeminen ja yhteistoiminnan lisääminen heidän kanssaan. Toinen tärkeä pyrkimys on katseen suuntaaminen ennaltaehkäisevään toimintaan ja valistamiseen. Jotta pystymme paremmin vastaamaan nykypäivän vaatimuksiin, naisemme osallistuvat Turun aluejaoston, lääninliiton ja SPEK:n kursseille ja koulutuspäiville.

Hauskanpitoakaan ei ole unohdettu, sillä osastomme on kerhoiltoineen sekä vierailuineen ja erilaisine retkineen toiminut jäsentensä henkireikänä, jossa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia toisten palokuntanaisten kanssa. Vuonna 2008 osastomme teki uuden aluevaltauksen aloittamalla kilpailutoiminnan erilaisissa naisosastoille suunnatuissa kilpailuissa. Kilpailutoiminta käynnistyikin loistavasti, osastomme voittaessa ensimmäisellä osallistumiskerralla Jounin Maljan ja tulemalla kolmanneksi Sampo Maljakilapailussa.

Vuosikymmenien varrella on jäsenmäärämme pudonnut alun 29:stä pahimmillaan seitsemään, mutta tällä hetkellä olemme saaneet uusia jäseniä niin, että meitä on kirjoilla kaikkiaan 14. Osaston jäseneksi voidaan hyväksyä 16 vuotta täyttänyt henkilö, joka sitoutuu noudattamaan palokunnan sääntöjä ja osaston johtosääntöjä. Osaston jäsen voi kuulua myös nuoriso- tai hälytysosastoon.

Toivotamme lämpimästi uudet innostuneet henkilöt mukaan toimintaamme.