Hälytysosasto

Hälytysosaston tehtävänä on vastata operatiivisesta toiminnasta ja siten olla omalta osalta kaupunkilaistemme turvana ympärivuorokauden vuoden ajasta riippumatta. Hälytysosastomme jäsenet saavat hälytykset omiin GSM-puhelimiin ja ilman minkäänlaista korvaus itselleen, he lähtevät liikkeelle Teidän turvaksenne.

Naantalin VPK toimii Varsinais-suomen pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana ja on sitoutunut antamaan hälytyksen sattuessa käyttöön kymmenessä minuutissa sammutusauton N21 ja siihen virka-aikana 1+2 miestä ja muina aikoina 1+4 miestä. Sammutusyksikkö kykenee toimimaan itsenäisesti pienissä tulipaloissa, liikenneonnettomuuksissa, vahingontorjunnoissa ja pintapelastuksesta. Tällä hetkellä yksikkömme ja vapaaehtoiset auttajamme toimivat Naantalin ja osan Raisiosta alueella valmiuspalokuntana lähtien käytännössä kaikkiin keskisuuriin tehtäviin ennalta määrätyllä alueella. Lisäksi palokuntamme auttaa ympäristökunnissa, aina tarpeen niin vaatiessa. Hälytysten määrä on vaihdellut vuosittain 20-45 tehtävän välillä ja vuonna 2009 palokuntamme apua tarvittiin 29 kertaa alueen tulipaloissa ja onnettomuustilanteissa. Vuoden 2009 aikana palokuntamme operatiivinen toiminta sai uutta pontta, kun Varsinais-suomen pelastuslaitos antoi käyttöömme säiliöauton N23.

Tällä hetkellä hälytysosastossamme toimii noin 25 koulutettua vapaaehtoista auttajaa. Kaikilla hälytystehtäviin osallistuvilla on suoritettuna vähintään sopimuspalokuntien valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukainen sammutustyönkurssi. Lisäksi osastossamme on muutamia kurssinkäymättömiä sammutusmiesharjoittelijoita perehtymässä palokunnantoimintaan.

Mukaan hälytysosastoon pääsevät kaikki 18-55 – vuotiaat terveet miehet ja naiset. Kaikki hälytysosastomme jäsenet suorittavat Suomen Pelastusalan keskusjärjestön kursseja, joilla perehdytetään henkilö tehtäviensä hoitamista varten. Lisäksi kokoonnumme viikkoharjoituksiin, joka tiistai ja harjoittelemme yhdessä opittuja taitoja, jotta ne eivät tositilanteessa unohtuisi.

Mikäli sinulle syttyi palava halu auttaa ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan.